Saturday, September 4, 2010

Sverigedemokraternas rasistiske chefsideolog. Del 1

En sverigedemokratisk politiker i Landskrona, Per TK Wahlberg, har skämt ut sig genom att posta grovt rasistiska kommentarer om afrikaner på sin blogg. Hans sverigedemokratiska partivänner säger sig vara "förvånade" och partiledningen är naturligtvis snabbt ute och tar avstånd (6 månader efteråt).


Att rasistiska sverigedemokrater öppet ger uttryck för sin rasism ser inte så bra ut när partiledningen föärgäves försöker övertyga svenska folket om att partiet inte är vare sig främligsfientligt eller rasistist.

Däremot går det uppenbarligen alldeles utmärkt att spy ut sitt rasistiska dravel på sin blogg om man heter Kent Ekeroth och är partiets "internationella sekreterare". Kent Ekeroth är Sverigedemokraternas rasistiske chefsideolog. Han är den drivande kraften bakom Sverigedemokraternas muslimhatarkampanj.

Kent Ekeroth ägnar en stor del av sin blogg åt ett systematiskt förtal av invandrare från framför allt Mellanöstern och Nordafrika. Skillnaden mellan Kent Ekeroth och Per TK Wahlberg, är att Kent inte besitter lika livlig fantasi som denne. Att Kent Ekeroth i grunden har samma rasistiska attityd gentemot afrikaner framgår dock exempelvis av denna retoriska fråga:

"Varför tror du att muslimska och afrikanska länder, trots deras enorma naturtillgångar, är mer eller mindre misslyckade (både sett till ekonomisk utveckling och moralisk)? Slump, eller ett resultat av deras inneboende egenskaper?"


Vem vet? Kanske var det efter att ha läst detta som Per TK Wahlberg, tänkte till och plitade ned sina rasistiska vanföreställningar om afrikaner.



No comments:

Post a Comment