Saturday, November 12, 2011

EXPO-stöd till Sverigedemokraterna!

I ett inlägg på EXPOs hemsida  utfärdar chefredaktören Daniel Poohl en varning för att SDU:s kritik av Sverigedemokraternas pro-israeliska hållning i mellanösternkonflikten och att SDUs stöd för en palestinsk stat kan stärka vit-maktrörelsen och nynazismen.

Daniel Poohl skriver apropå Kent Ekeroths påstående att SDU låter som nazister:

"I viss mån har Kent Ekeroth rätt i sin varning. Den mest hårdkokta delen av den nazistiska rörelsen kommer inte att ändra sin åsikt när det gäller Sverigedemokraterna, men med en uttalad politik som inte villkorslöst stödjer Israel ställer SDU dörren på glänt till mer radikala grupper."

Varför ett sverigedemokratiskt erkännade av Palestina skulle ställa dörren  på "glänt till mer radikala grupper" förklaras emellertid inte.

SD-Küriren finner Daniel Poohls stöd till Kent Ekeroths uttalande synnerligen häpnadsväckande. Kent Ekeroth är troligen den mest radikala av alla SD-politiker. Kent Ekeroth har förklarat att det inte ens existerar ett palestinskt folk och förnekar att Västbanken ockuperas av Israel. Påståenden som är rent rasistiska och faktiskt direkt strider mot Sverigedemokraternas principprogram

Kent Ekeroth har ett organiserat samarbete med den muslimhatande extremhögern i Europa: Vlaams Belang, FPÖ och Die Freiheit m.fl. Kent Ekeroth har bjudit in muslimhatande nyckelfigurer som Robert Spencer och Alan Lake till sverigedemokratiska seminarier.  Det handlar alltså om personer som är starkt förknippade med de muslimhatande konspirationsteorier  med vilka Anders Breivik motiverade sina terrordåd i Oslo och Utöya.

SD-Küriren har svårt att se hur ett sverigedemokratiskt erkännande av Palestina skulle kunna ställa dörren  på "glänt till mer radikala  grupper". Däremot skulle ett erkännande definitivt vara ett svårt avbräck för Kent Ekeroth och dennes radikala muslimhatande falang.



SvD

No comments:

Post a Comment