Tuesday, November 22, 2011

Jimmie Åkesson föraktar sina väljare


Sverigedemokraternas partiledare anklagar Sveriges statsminister för att vara feg och föraktfull med anledning av att denne kritiserat Sverigedemokraterna i en intervju i Sydsvenskan. Kritiken slår givetvis tillbaka på Jimmie Åkesson själv.

Inte nog med att Jimmie Åkesson föraktar de politiker som svenska folket i fria och demokratiska val har röstat fram att styra landet. Utomlands beundrar man och ser upp till det framgångsrika Sverige. Men  Jimmie Åkessons och hans partikamrater gör allt för att svärta ner Sverige. Så vem är det som är svenskfientlig egentligen?

Jimmie Åkesson talar även föraktfullt om sina egna väljare och sympatisörer och kallar dem för nät-troll.
Däremot hyllar Jimmie Åkesson Sverigedemokraternas egna nät-troll, de fega nät-trollen bakom Politiskt Inkorrekt/Avpixlat som bl.a. hetsar mot romer och somalier.

När Jimmie Åkesson ska förklara vad "svenskhet" är kan han som vanligt inte förklara vad han menar:

– I intervjun som du gjorde uttrycker han något slags förakt för det vanliga svenska, för vanlig svenskhet. Det skrämmer mig. 
Vad menar du med "vanlig svenskhet"? – Det är mer en känsla. Reinfeldt har en annan bild av Sverige än vad jag har. Han pratar mycket om sin egen bakgrund. Jag vet inte varför han gör det.
När Sydsvenskan försöker få Jimmie Åkesson att precisera sig blir han plötsligt politiskt korrekt:
– Jag tror inte vi står så långt ifrån varandra där. Jag har inget emot att det kommer influenser, eller ens människor, utifrån som kan berika det svenska samhället.
När sverigedemokrater använder ordet "berika" i samband med invandring är det normalt enbart i syfte att håna och förlöjliga invandrare och andra kulturer. Jimmie Åkesseons kollega i riksdagen Kent  Ekeroth hyllar i ett inlägg på sin blogg denna rasistiska retorik.

SD-Küriren har tidigare dissekerat Kent Ekeroths inlägg ”Kulturberikare” – en käftsmäll till etablissemanget i några inlägg  om Sverigedemokraternas rasistiske chefsideolog.

Jimmie Åkessons ord "feg och föraktfull" är en mycket träffande beskrivning på honom själv och det parti han leder.  SD-Küriren föreslår att Jimmie Åkesson begrundar det gamla ordspråket som lyder: Genom sig själv känner man andra.

DN Svd


No comments:

Post a Comment