Wednesday, November 2, 2011

Sverigedemokraternas "nya" fulblogg hetsar mot romer

SD-Küriren kan idag avslöja att Sverigedemokraternas rasistiska fulblogg Avpixlat, f.d. Politiskt Inkorrekt publicerar ett inlägg som innehåller grov kränkande och nedsättande formuleringar om romer. Inlägget bär titeln Sluta dalta med den dysfunktionella zigenarkulturen och är författad av Mats Degerlind som idag enligt vad han själv påstår "tar bladet från munnen i zigenarfrågan" och uppmanar andra att göra detsamma. Romer utmålas som kriminella och diskriminering av romer förvandlas i Mats Dagerlinds rasistiska retorik till "zigenarkrameri".

Här är några smakprov på Mats Dagerlinds skamlösheter:








En av dem som länkat till Mats Dagerlinds rasistiska inlägg är Avpixlats beskyddare och välgörare, den sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroth:

Klicka för större bild!

Kent Ekeroth kommer dock sannolikt att undgå avtal. Men det är givetvis mycket besvärande för den sverigedemokratiske riksdagsmannen som har en slogan som  lyder: "Hårdare tag mot kriminella.

Politiskt Inkorrekt, som numera alltså begåvats med namnet Avpixlat, har tidigare publicerat inlägg som enligt svensk polis utgjort hets mot folkgruppen romer. På grund av att dessa inlägg var anonyma och PI precis som Avpixlat saknade ansvarig utgivare blev det inte aktuellt med åtal.

Denna gång kommer emellertid saken i ett annat läge och Mats Dagerlind får nog räkna med att smaka på den svenska rättvisan. Hets mot folkgrupp är ett allvarligt brott.






Newsmill DN SvD GP Dagen ST

No comments:

Post a Comment